Mesevetélkedő 2015.

Barangolás a mondák világában

Március 19-én 12. alkalommal rendezte meg a Csabrendeki Általános Iskola alsós munkaközössége a Mesevetélkedőt. A versenyre 3.-4. osztályos tanulókból álló 4 fős csapatok jelentkezhettek a környező települések iskoláiból. Ebben az évben 13 csoport vett részt a megmérettetésen, melyből 2 – községünk szlovákiai testvértelepüléséről – Nagyfödémesről érkezett.


Felkészülni 6 erdélyi mondából kellett. Nagyon érdekes feladatok vártak a diákokra és pihenésképpen ők választhatták ki az illusztrációk közül a legjobbakat, melyek készítése előzetes feladat volt. A változatos, sokszor nagy ügyességet és jó emlékezőtehetséget kívánó feladványok megoldása közben hamar elrepült a 2 óra.
A dobogó legfelső fokára a nyirádi Mosolygó almák csapata állhatott. Második helyen a káptalanfai Bölcs baglyok csapata végzett. A harmadik helyezés a házigazdáké, azaz a csabrendeki Mese hősöké lett.
Mindenkit sok szép ajándékkal jutalmaztak.
A szervezők számára a legnagyobb öröm az volt, hogy jól érezték magukat a gyerekek és elmondták már alig várják a következő Mesevetélkedőt.

Alsós munkaközösség

A Mesevetélkedő képei megtekinthetők a Képgalériában.