Beszámoló a használtelem és mobiltelefon gyűjtő versenyeken kapott díjaink felhasználásáról

Az elmúlt tanév használtelem és mobiltelefon gyűjtő versenyének fergeteges hangulatú éves díjkiosztó gáláján június 5-én, a Budapesti Duna-palotában, iskolánk 5 legeredményesebben gyűjtő diákjával (Komora Dominik, Sárközi Krisztián, Görög Máté, Fekete Botond, Tégi Dániel), Csonkáné Stumpf Margit pedagógiai asszisztenssel és Tanai Melinda kísérő szülővel vettünk részt.

Ott tudtuk meg, pontosan miféle nyereményekkel díjazzák iskolánkat a gyűjtésben aktív tanulók és szüleik munkájának eredményeként. Telefongyűjtésben elért első helyezésünkért egy DVD lejátszó készüléket és egy Samsung okos tévét kaptunk, melynek biztonságos felszerelése, beüzemelése szülői segítséggel és a Közszer dolgozóinak közreműködésével megtörtént. Az internet kapcsolatra is képes készülék használatával oktatásunk színvonalát igyekszünk emelni, színesíteni.
Az elemgyűjtésben való első helyet 150 ezer forinttal jutalmazták. Előző összegből iskolánk technikai felszereltségét bővítettük. Vásároltunk 2 db USB porttal ellátott hordozható CD lejátszót, hogy az idegen nyelvi órák, az énekórák, énekkari próbák technikai feltételein javítsunk. Sikerült még az összegből egy egyszerűen kezelhető, ám kategóriájában kiváló hordozható projektort is vásárolnunk, melyet a tanórák és ünnepi megemlékezéseink sokszínűbbé tételére tudunk felhasználni.
Még két különdíjat is szereztünk, két tanuló részére nyári kalandtábori részvételi lehetőséget. Egyiket Komora Dominik érdemelte ki, országos egyéni első helyezéséért elemgyűjtésben. A táborozáson végül Simon Kristóf és Bujtor Péter vett részt, egész éves aktív munkájáért.
A nyári aludoboz gyűjtés országos 7. helyezettje Végh Dávid lett, akit egy kerékpáros védőfelszerelés utalvánnyal jutalmazott a PontVelem.
Múlt tanév során egy lézernyomtatót is kaptunk, melyet azóta is rendszeresen használunk. Mindezen jutalmakat, 50 diákunk kirándulásával tetézte még a verseny szponzora, a Samsung.
A verseny az idei tanévben is folytatódik. Eddigi eredményeink nagyon bíztatóak a már régi és az újonnan bekapcsolódott első osztályos versenyzőinknek és szüleiknek köszönhetően. Telefongyűjtésben magasan az országos első helyen állunk, de elemgyűjtésben is igen jók a kilátásaink. A verseny tanév végéig tart, közben sok-sok színes programmal.
Jelenleg éppen hat felsős csapatunk versenyez a Pont Okos Iskola kupáért. Öt tanulónk pedig az időszaki telefongyűjtés első tíz helyezettje között van (ez a verseny november 22-én ér véget). Az ő jutalmaik élményparki belépők lehetnek. A játékok lezajlása után részletesen beszámolok az elért eredményekről, kapott jutalmakról.
Várom továbbra is eddigi lelkes munkátokat és kérem szüleitek segítségét is! Közös munkánk ebben a tanévben is eredményes lehet!
Németh György
„PontVelem Nagykövet”

214.   3