Eredményes évet zártunk szelektív gyűjtésekben

Lezárult az idei tanév PontVelem Nonprofit Kft. által általános iskolák és tanulóik részére szervezett szelektív gyűjtési verseny. Iskolánk, a bekapcsolódott tanulóink és segítő szüleiknek köszönhetően országos I. helyezett lett a leadott használt elemek és kisméretű akkumlátorok kategóriájában 3631 kg összmennyiséggel. A legtöbb elemet iskolánkba Komora Dominik 2. a osztályos tanuló hozta be szülei segítségével. Ezzel ő egyéni országos I. helyezett lett. Csapatversenyben az országos lista 21. helyén végzett az 1.a osztály, 47 kg leadott elemmel.


Iskolánk érte el az országos I. helyezést a használt mobiltelefonok és kisméretű „e-kütyük” gyűjtésében is 1044 db leadott készülékkel. Egyéni listán iskolánk legeredményesebbje Sárközi Krisztián volt a 2. a osztályból 128 db készülékkel, aki ezzel országosan a 12. helyet szerezte meg. Iskolánk legtöbbet gyűjtő tanulói mind a 2. a-ból kerültek az országos listára. Tégi Dániel 95 darabbal 20. helyezett, Görög Máté 72 darabbal 29. helyezett, Komora Dominik pedig 46 darabbal 52. helyezett lett. Csoportok közötti versenyben az országos lista 12. helyén végzett a 4. osztály 38 db leadott készülékkel, a 19. helyezett pedig az 1. a csoportja lett 23 telefonnal.
A harmadik hulladékféleség az alumínium dobozoké volt. Ebben iskolánk országosan a 11. helyen végzett, 2983 db leadott mennyiséggel. Egyénileg a legszorgalmasabb gyűjtőnek Végh Dávid bizonyult a 3. b osztályból 963 dobozzal. Az országos listán szerepel még 29. helyezéssel Komora Dominik a 2. a-ból 790 dobozzal, 41. helyezéssel Gyalog Dóra 553 leadott dobozzal. Csoportok közötti versenyben az országos lista 7. helyezettje a 2. a osztály 338 dobozzal. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 5-én Budapesten a Duna-palotában kerül sor.
A tanév során 5 alkalommal szállították ki gyermekeink számára a gyűjtött pontjaikért levásárolt termékeket. Gyűjtéseikért vehettek iskolaszereket, játékokat, sporteszközöket, tartós elemeket, elektromos készülékeket, vagy akár belépőjegyeket. Aki értékesebb cikkekre gyűjtött, vásárlásáig kamatoztathatta addigi pontjait a „PontBank”-ban.
Ez év tavaszától tanulóink karitatív tevékenységhez is kapcsolódhattak. Gyűjtött pontjaikból a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal való együttműködés keretében támogathatják a rászorulókat. Valamint adományozhatnak iskolánk alapítványa részére is, a honlapon megjelölt célok eléréséhez. Eddig gyermekeink 4882 pontot ajánlottak fel alapítványunk számra. A gyűjtés forint értékét a tanév lezárta után kapják meg a támogatott célok. Köszönet az adományozóknak!

Iskolánk szép eredményeiért az érdem a mintegy 140 aktívan gyűjtő tanulót, az ő szüleiket és a gyűjtéseinket támogató valamennyi csabrendeki lakost illeti! Köszönöm mindannyiuknak!

 Németh György
„PontVelem” Nagykövet

Ajándékok átvétele

Ajándékok átvétele