Vetélkedők Nagyfödémesen

Az idei tanévben is meghívást kaptak tanulóink Nagyfödémesre, a Borsos Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolától az V. Borsos Mihály Napok rendezvényére. A felső tagozatos fiúk műveltségi vetélkedőn, az alsósok pedig a VII. mesevetélkedőn mérték össze tudásukat a nagyfödémesi, a környékbeli és a jánossomorjai csapatokkal.

A műveltségi vetélkedőn érdekes, sokrétű (többek közt történelem, földrajz, irodalom, fizika, zene, sport) és kockáztatós játékos feladatokkal birkóztak meg a diákok. A 12 csapatból a Verhetetlen négyes csapatunk, Ferenczi Csongor, Mátyás Bence, Pordán Levente, Salacz Gábor Vendel a 2. helyezést érte el. 
A mesevetélkedőre 6 meséből készültek a gyerekek. A feladatok érdekesek, nagy ügyességet igénylőek voltak. Izgalmas küzdelemben a 17 csapatból az Öreghegyi mesemanók csapatunk, Gyalog Dóra, Gyalog Noémi, Molnár Melinda, Nagy Cintia és Hóti Péter szintén az előkelő 2. helyezést érte el.  (Felkészítő: Bardon Tiborné)
A versenyek után és az eredményhirdetés előtt a program egy koncerttel folytatódott. A Kormorán együttes énekese, Vadkerti Imre és két zenész társa, Zsapka Attila és Sipos Dávid előadásában megzenésített József Attila verseket és nagyon ismert dalokat énekeltünk.

Gratulálunk, és nagyon büszkék vagyunk mindkét csapat tagjaira.
A nagyon szívélyes fogadtatást és a vendéglátást köszönjük, felejthetetlen élményben volt részünk.

A vetélkedők képei megtekinthetők a Képgalériában.