Éves gyűjtőmunkánk eredményei

A PontVelem Nonprofit kft. által a 2015/16-os tanévre meghirdetett országos használtelem és mobiltelefon gyűjtő versenyen iskolánk kitűnően szerepelt. A díjazott hat kategóriából ötben dobogós helyezést értünk el. Egyéni elemgyűjtő kategóriában I. helyezett lett Komora Dominik 3. a osztályos tanuló 4247 kg-nyi elemmel.
Köszönjük édesapjának, hogy az összegyűjtött nagy mennyiséggel iskolánkat is hozzásegítette a szép eredményekhez! Elemgyűjtés iskolák közötti versenyében II. helyezettek lettünk 5624 kg elszállított mennyiséggel. Tanulói létszám alapján III. helyezést értünk el, az egy tanulóra jutó közel 20 kilogrammnyi átlaggal. Mobiltelefon és E-kütyü gyűjtésben iskolánk tanulói voltak a legserényebbek, 1067 db leadott készülékkel országos elsők lettünk. De a tanulói létszám alapján is megszereztük a II. helyezést, az egy tanulóra eső 4 db leadott telefonnal.

Dominik díja egy 1 hetes nyári kalandtábori részvétel lehetősége, teljes ellátással, izgalmas programokkal. Iskolánk alapítványa pedig a verseny meghirdetőitől 400 000 Ft-nyi támogatást kap, melyet iskolánk fenntarthatóságához kapcsolódó fejlesztésekre költhetünk.

Iskolai szinten legaktívabb gyűjtőink voltak a tanévben Komora Dominikon kívül, Földházi Janka 1.a osztályos tanuló 224 kg, Bujtor Péter 6. osztályos tanuló 112 kg elemmel. Telefongyűjtésben Ujhelyi Liza 1.b osztályos tanuló 238 db, Farkas Hanna Virág 1. b osztályos tanuló 167 db, valamint a Napközi I. csoportja Rédliné Kocsis Mária tanárnő segítségével.

Iskolánk 282 tanulója közül az idei tanévben összesen 182 diák vett részt tevékenyen a gyűjtésekben. Köszönet illeti mindezen diákokat és szüleiket, más külső támogatóinkat, akik a programot figyelemmel kísérték, a leadott mennyiségekkel elért eredményeinket segítették!
Reményeink szerint a versenyt ősszel ismét meghirdetik! Ezért kérjük, hogy már a nyáron is gondoljanak iskolánkra, ha segíteni tudnak bennünket a gyűjtésben!

                                                                                                                             Németh György iskolai programkoordinátor

20160610_133427