Jászfényszarui kirándulás

Gyuri bácsi önfeláldozó és kitartó munkájának, közel 70 tanuló lelkes gyűjtésének és szüleik segítségének köszönhetően, iskolánk egy SAMSUNG- használt telefon gyűjtő versenyt nyert.

25 tanuló és két kísérő tanító lehetett részese ennek a régóta várt kirándulásnak 2014. november 28-án. A korai indulás ellenére senki sem volt fáradt, izgatottan vágtunk neki a négy órás útnak. Az esős idő sem szegte kedvünk. Úti célunk első állomása az oktatási céloknak megfelelően felújított legmodernebb technológiával felszerelt SAMSUNG SMART SCHOOL volt melynek a Rimóczi-kastély ad otthont. A gyerekek itt megismerkedtek a legújabb SAMSUNG UHD LED TV-kel, a hozzá tartozó hangrendszerekkel, tabletekkel és telefonokkal. Betekintést nyertünk az interaktív iskola mindennapjaiba, ahol digitális technológiára épülő tanulási módszereket sajátítanak el, melyek segítségével bármely területen – legyen szó természettudományokról, nyelvekről vagy éppen irodalomról – hatékonyabban szerezhetnek új ismereteket. Az interaktív táblán és WiFi-n keresztül egyszerűen bemutathatóvá válnak az oktatás során használt internetes oldalak, demonstrációs médiaelemek. A diákok a tantermekben rendelkezésükre álló táblagépeken kísérletezhetnek, felfedezhetik és alkalmazhatják az egyes témakörökről tanultakat az azokra készült alkalmazásokon keresztül, valamint különféle módokon jegyzetelhetnek is. A bemutató óra után egy kellemes kis étteremben láttak minket vendégül. Az utazásunk utolsó állomása a várva várt SAMSUNG gyár látogatása volt. A szigorú szabályok és biztonsági ellenőrzések ellenére, pillanatok alatt a gyártósoron találtuk magunkat. Lépésről-lépésre megfigyelhettük, hogyan készíti el több ezer ember és robot összehangolt, precíz munkával a legmodernebb technológiával felszerelt tévéket. A dolgozók is nagyon kedvesek voltak, a legtöbben néhány pillanatra megálltak, ránk mosolyogtak és folytatták tovább a monoton munkáikat, ami nekünk maga volt a csoda!

Lelkesen, tele élményekkel és ajándékokkal nekivágtunk a hazafelé útnak. Egy életre szóló élményben volt részünk, amit nagyon köszönünk Gyuri bácsinak, a gyerekeknek és a szülőknek is egyaránt.

Szabó-Tanai Bernadett

Megérkeztünk Jászfényszarura

Megérkeztünk Jászfényszarura

:)

🙂

Samsung gyárban

Samsung gyárban