Gyermeknap 2023

Gyermeknap 2023

Az alsó tagozatos diákok részéről minden évben nagy izgalommal várt esemény a Gyermeknap, melyet ebben a tanévben 2023. május 28-án, pénteken tartottuk meg az intézményben. A rendezvényen forgószínpad jelleggel, osztályonkénti beosztás alapján látogattuk a három meghívott segítséget nyújtó szervet bemutató előadást és a gyakorlati tevékenységként kipróbálható berendezett helyszínt.

Így ismerkedhettek meg a gyermekek az Országos Mentőszolgálat részéről meghívott Kiss Ernő (mentős) által a veszélyhelyzetben előforduló esetek következményeként szükséges segítségnyújtás sorrendiségével

és az újraélesztés technikájával, valamint annak próbababán történő gyakorlati alkalmazásával. Ehhez kapcsolódóan egyénileg kérdéseket is tehettek fel az érdeklődők. Az érintett téma komolysága ellenére a szakember hétköznapi eseteket befűzve, mindenki számára könnyen értelmezhető módon adta át a feltétlenül szükséges tudnivalókat.

A következő helyszínen a Rendőrség alkalmazottjai, Bakos Balázs és Baráth István érkezett meg rendőrautóval, akik fontos tudnivalókat osztottak meg a riasztásuk lehetőségeivel kapcsolatban és közben a munkavégzésük eszközeit is bemutatták a gyermekeknek, melyekből néhányat ki is próbálhattak. Sokak számára hatalmas élményt jelentett a rendőrautó belsejének megtekintése és a szirénázás testközeli érzékelése. Készséggel kaptak a gyermekek ezen a helyszínen is válaszokat egyéni kérdéseikre a rendvédelem alkalmazottjaitól.

Ezt követően az Önkéntes Tűzoltóság részéről Németh Ottó és Pujcsek Ádám képviselték a mentések során bevetett tűzoltó járművel és egy felszerelt szolgálati terepjáróval a következő helyszínt. Nemcsak a tűzoltó autót, hanem a másik szolgálati járművet belülről és kívülről is alaposan megtekinthették a diákok és ezt követte egy játékos tűzoltást imitáló gyakorlati feladat, melynek igazán nagy sikere volt a körükben, mivel bevonva őket teljes versenyszellemben hajtották azt végre.

Utolsó állomásként az intézmény dolgozója és családja által felajánlott lovagoltatás következett, mely során mindenki egyéni döntésének megfelelően választhatta meg, hogy melyik lovon szeretné azt kipróbálni. Közben a jószágok etetését is megtehették és természetesen a kíváncsi diákok kérdései itt sem maradtak megválaszolatlanul.

Ezen a napon mivel az édesség sem maradhatott ki, melyet a tűzoltási gyakorlati feladatot követően osztottunk ki a diákok számára.

Igazán tartalmas pillanatokkal megtűzdelt, valamint sok-sok újdonsággal, információval és élménnyel teli délelőttöt követően a gyermekek mindmáig izgalommal mesélik a megélt eseményeket!

Ezúton szeretnénk a szülők és kollégák részéről tett felajánlást megköszönni, mely biztosan sokáig emlékezetessé varázsolta ezt a napot!

Felső tagozat

Ezen a napon a diákoké volt a főszerep, akik kivették a részüket a szervezésben is. A nyolcadikasok nagy lelkesedéssel, igazi csapatmunkával készültek, ötletes feladatokat találtak ki a kisebbek számára: volt csokievés, késsel-villával, memóriajáték, zene felismerés, célbadobás, ízfelismerés, bottle flip.

 A diákok 4-5 fős csoportokban kipróbáltak miden feladatot. Jutalmul csokit, cukrot, írószereket kapott minden csapat.

Köszönet a Szülői Munkaközösségnek az ajándékok megvásárlásáért!

A délelőtt hátralevő részén a sporté volt a főszerep. További csokikért folyt a küzdelem. A hetedikesek és a nyolcadikasok fociban, kézilabdában, kosárlabdában mérték össze tudásukat. Az ötödikesek és a hatodikosok a méta szabályaival ismerkedtek és a végén még fociztak is. A lányok just dance-re táncoltak. Aki sorra került, a lovaglást is kipróbálhatta.

Tartalmasan telt a délelőtt, ahol tanár-diák egyaránt jól érezte magát.

IMG_20230526_080557